Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Πρώτες ενδείξεις για ύπαρξη σκοτεινής ύλης στο Σύμπαν

Σύμφωνα με τις έως τώρα μελέτες για τη δομή του Σύμπαντος, υποθέτουμε ότι η σκοτεινή ύλη αποτελεί το 25% του φυσικού Κόσμου, μολονότι δεν έχει ποτέ παρατηρηθεί από τους επιστήμονες.


Τις πρώτες ενδείξεις ύπαρξης σκοτεινής ύλης (dark matter) στο Σύμπαν εντόπισε το Μαγνητικό Φασματόμετρο Άλφα που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη επιστήμονες.

Τα πρώτα αποτελέσματα των πειραμάτων καταδεικνύουν φυσικά φαινόμενα που μπορούν να αποδοθούν στην σκοτεινή ύλη. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται εντός των επόμενων μηνών.

Έως τώρα η σκοτεινή ύλη δεν έχει ποτέ παρατηρηθεί από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα μελέτες για τη δομή του Σύμπαντος, υποθέτουμε ότι η σκοτεινή ύλη αποτελεί το 25% του Κόσμου. Το 70% αναλογεί στην σκοτεινή ενέργεια και μονάχα το 5% αντιστοιχεί στην κανονική ύλη που αντιλαμβανόμαστε καθημερινά.

Η σκοτεινή ύλη δεν είναι αντι-ύλη, αλλά η, έως τώρα θεωρητική, ύπαρξή της μπορεί να δώσει εξηγήσεις για πολλά φυσικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο Σύμπαν, περιλαμβανομένης της διαστολής του, καθότι η ποσότητα της κανονικής ύλης δεν αρκεί ώστε να εξηγήσει αυτές τις παρατηρήσεις.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου