Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η ιστορία πίσω από τα τατουάζ κατά τη διάρκεια των αιώνων

Τα τατουάζ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρωπότητας για περισσότερα από 5.000 χρόνια. Ιδού η εξέλιξη των εργαλείων τους.
Αρχαίες Αιγυπτιακές Βελόνες

  Σε μία αιγυπτιακή ανασκαφή ανακαλύφθηκαν μικρές βελόνες από μπρούτζο που χρονολογήθηκαν γύρω στο 1450 π.Χ. Βέβαια οι παλαιότερες που έχουν ανακαλυφθεί προέρχονται πριν από το 3000 π.Χ.
Αρχαίο Σετ από βελόνες της Ταϊλάνδης

  Τα παραδοσιακά εργαλεία τατουάζ της Ταϊλάνδης κατασκευάζονταν από βελόνες από bamboo.
Σκαρπέλο των Maori

  Οι Maori της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποιούσαν σκαρπέλα από κόκκαλα για να χαράζουν σχέδια στο δέρμα. Στη συνέχεια βουτούσαν τα σκαρπέλα στο μελάνι και τα περνούσαν πάνω από τις ουλές.
Πλατιά βελόνα της Πολυνησίας

 
Τα τατουάζ στην Πολυνησία απαιτούσαν τη συνδρομή δύο ανθρώπων. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιούσε ένα εργαλείο βουτηγμένο στο μελάνι και ο βοηθός κρατούσε το δέρμα τεντωμένο ώστε το σχέδιο να βγει τέλειο.
Ιαπωνικές βελόνες

  Ο καλλιτέχνης με τη βοήθεια της βελόνας μιμούνταν τις κινήσεις ενός ηλεκτρικού μηχανήματος με το χέρι του.
Ηλεκτρική πένα του Edison

  Το 1876 ο Thomas Edison δημιούργησε μία ηλεκτρική πένα για λόγους αδιευκρίνιστους. Αν και δεν εμπορευματοποιήθηκε ποτέ, θεωρείται πρόγονος του σύγχρονου εργαλείου για τατουάζ.
Βελόνα του O'Reilly με δύο περιστροφικούς έλικες

  Το 1891, ο Samuel O'Reilly συνειδητοποίησε τις δυνατότητες της ηλεκτρικής πένας του Edison. Πρόσθεσε ένα σύστημα με μια δεξαμενή και έναν σωλήνα ώστε να τροφοδοτείται η πένα με μελάνι με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μηχανισμού και έτσι δημιουργήθηκε το σύγχρονο εργαλείο τατουάζ.
Εξελιγμένη περιστροφική βελόνα
 
Μία πιο εξελιγμένη εκδοχή της μηχανής του O'Reilly.
Σύγχρονη ηλεκτρομαγνητική βελόνα

  Οι σύγχρονες μηχανές τατουάζ λειτουργούν με την εξής λογική: έναν ηλεκτρομαγνητικό κύκλωμα κάνει τη βελόνα να κινείται πάνω και κάτω.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου